19 Temmuz 2013 Cuma

Hamilelikte nasıl beslenilmeli ? hamilelik gerçekten çok ama çok dikkat edilmesi gereken bir dönem çünkü bu dönemde yaptıklarınızın hepsi çocuğunuzun gelişimini bire bir etkiler. Bu yüzden yediğinizden içtiğinizden tutunda yaptıklarınız her şey bile çok önemli. Peki hamilelikte nasıl beslenmeliyiz. Hamile bayanlar için belli bir diyet listesi önermemiz mümkün değil çünkü hamile bayanlar her türlü besinde belli oranda almaları gerekmektedir. Çünkü bebeğinizin bu vitamin ve minarellere ihtiyacı var ve onu olabildiğince sağlıklı beslemelisiniz. Diğer bir dikkat edilmesi gereken nokta şu hamile bayanlar hamilelik süresince kilo almaktan korkar ve bundan dolayı şikayetçi olurlar. Bu kesinlikle yanlış bir düşünce hatta bunu engellemeye kalkmak daha da yanlış bir harekettir. Normal bir hamilelik sürecinde 10 - 12 kilo almak normaldir. Bu kiloları almamak için besinlerden kısmak tekrar tekrar söylüyorum kesinle yapılmaması gerekmektedir.

hamile

Sebze - Meyve tüketimi: Bütün sebze ve meyve türlerinden tüketmeye çalışın. fakat aşırıya kaçmayın her şeyin fazlası zarar.

omega 3 alın: Hamilelik döneminde uzmanlar omega 3 alımının normalden daha fazla olması gerektiğini söylüyor. Bu yüzden omega 3 alımını arttırın. omega 3 hangi yiyeceklerde bulunur ?  semiz otu, ıspanak, ceviz, keten tohumu, balık gibi yiyeceklerde bol bol bulunur özellikle de balıkta.

bütün bu saydıklarımız besinlerin yanında bol bol su tüketmenizde yarar var.Ayrıca her gün bir bardak süt içmelisiniz. Bir diğer dikkat edilecek nokta ise demir, bir çok hamile bayanda demir eksikliği görülür bu yüzden demir takviyesi yapmalısınız.

hamilelerin yapmaması gerekenler: alkol, sigara, kafeinli içecekler, salam, sosis, çiğ köfte

0 yorum:

Yorum Gönder