30 Temmuz 2013 Salı

Merhabalar bu yazımda sizlere merdiven çıkarak zayıflanır mı konusunda bilgiler vericem.
Merdiven çıkmak zayıflatır mı ?

Bir çoğumuz herhangi bir nedenden dolayı evden çıkarken yada eve giderken merdiven kullanmayız Çünkü merdiven çıkmak daha büyük bir azap gelir bize ve bu yüzden teknolojiyi yani asansörleri kullanırız. Daha önceki bir çok yazımda söylediğim gibi teknoloji insanların hayatını kolaylaştırırken onları aynı zamanda hareketsizleştirir bu da bize yapılabilecek olan en büyük kötülüklerden biridir. Teknolojiyi kullanırken her zaman kararında kullanmalıyız ve teknolojinin esiri olmamalıyız.


Örneğin acil bir işiniz var ise merdivenleri kullanmak yerine asansörü tercih edebilirsiniz. Fakat bunu alışkanlık haline getirmek pek iyi olmayacaktır. Merdiven kullanımı gibi basit hareketlerden kaçınmamalı bunları alışkanlık edinmeliyiz. Merdiven çıkmak hiç bir zaman zor bir şey gibi düşünülmemelidir. Normal kiloya sahip yada zayıf olan kişiler merdiven kullanmayı tercih etmeyebilirler ama kilolarından kurtulmak isteyen kişiler bunları uygulamalı ve buna benzer günlük hayattaki ufak egzersizleri sıkılmadan yapmalı.

Peki merdiven çıkmanın kilo vermeye ne kadar faydası olur ?


Günde en az iki kere merdiven çıkmak size göz ardı edilmeyecek derecede kalori yaktırır. Hatta günde belki de ikiden daha fazla kez merdivenleri kullanıyoruz. Aslında insanların hayatlarında bazı ufak değişikliler ile kolay bir şekilde kilo verebileceğini unutmamak gerek. Bu ufak değişiklikleri alışkanlık haline getirerek büyük sonuçlar elde edebilirsiniz. Örneğin merdiven kullanımı bacak basen ve karın yağlarını eritmede etkili bir egzersizdir. Hatta normal merdiven kullanımını arttırarak yani fazladan merdiven inip çıkarak bölgesel olarak zayıflamada büyük bir gelişme elde edebilirsiniz hatta kasları güçlendirmek ve sıkılaştırmak için de güzel bir egzersizdir böylece daha sıkı ve toplu bir görünüme kavuşabilirsiniz. Ayrıca sağlıklı ve güzel vücutlara sahip olmak için en hızlı zayıflama yöntemi yazımı okumanızı öneririm. Sadece merdiven kullanmak değil bazı işlerinizde de kendinizi teknolojiden uzak tutmak farklı egzersizlerin meydana gelmesine neden olacaktır. Bu gibi hareketleri arttırarak yağ yakımınız hızlandırıp kilo vermenize katkıda bulunmuş olursunuz.

Bütün bu saydığım zayıflama etkilerinin yanında sağlık için olan yararları da vardır. merdiven çıkmak kan dolaşımını arttırarak kalp krizini engeller tabi ki fazla zorlamamak şartı ile bunun yanında en önemli faydası selülit düşmanı olmasıdır. Bu yazı hakkındaki görüşlerinizi aşağıdaki yorum kısmından bizimle paylaşabilir. Buna benzer uyguladığınız diğer yöntemleri yazabilirsiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Herkese sağlıklı günler diliyorum.

2 yorum:

  1. teşekkürler öneriniz için elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazımı okuduğunuz için ben teşekkür ederim.

      Sil