5 Ağustos 2013 Pazartesi

Bir çok kişi yeşil çay zayıflatır mı diye bir arayış içinde ve bu konu hakkında herkesten farklı cevaplar çıkıyor. Uzmanlar tarafından kanıtlanarak çıkan sonuç ise yeşil çay zayıflatır cevabı. Yeşil çayın faydaları gerçekten çok fazla aşırıya kaçılmadan günde ortalama 1 - 2 bardak içmek kişi için büyük bir yarar sağlıyor. Fakat ben burada sağlık yönünden kişiye olan yararından çok zayıflatma etkisinden bahsetmek istiyorum.

yeşil çay
Fareler üzerinde yapılan deneylerde 2 farklı fare grubuna kilo aldırma programı uygulanmıştır. fakat 2 numaralı fare grubunun programına yeşil çay eklenmiştir. Deney sonucunda yeşil çay tüketen fareler diğer farelere göre yarı yarıya daha az kilo almış ve kilo oranları düzene girmiştir.

Yeşil çayın zayıflatma ve kilo almayı engellemeye yardımcı olan özelliği ise içinde bulundurduğu bazı enziminden kaynaklanır. Ayrıca bu enzim kanserin oluşmasını önemli oranda engeller. Bilindiği gibi kanser ilacı olarak kişilere yeşil çay önerilmektedir. Fakat burada önemli olan çok fazla tüketilmemesidir aksi halde vücuttaki bazı maddelerin eksikliği meydana gelebilir. Yani her yerde olduğu gibi burada da fazlası zarar kuralı geçerlidir. Birazda yeşil çayın faydalarından bahsetmek istiyorum.

Yeşil çayın faydaları

Dünyanın bir çok yerinde çok farklı amaçlarla kullanılmaktadır. Zayıflamak kolesterolü düşürmek, şeker hastalığı çaresi, yak yakımını hızlandırmak gibi çok farklı amaçlarla kullanılır. Ama son zamanlarda yapılan araştırmalar ile görüldü ki bu çayın kansere çok fazla faydası var ve kanserin yenilmesine yardımcı olan bitki türlerinden. Bununla beraber popülaritesi gerçekten büyük bir patlama yaşadı.

Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. sizinde eklemek ya da sormak istediğiniz sorular varsa aşağıdaki yorum kısmından sorabilirsiniz. Ayrıca buradan diyet yapmadan zayıflama adlı makaleyi okumaya devam edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder