18 Kasım 2013 Pazartesi

Merhaba bu yazımda sizlere zayıflatan besinler, zayıflatan yiyecekler, zayıflamaya yardımcı olan besinler gibi konulardan bahsedeceğim. İnternette ve birçok yerde yağ yaktıran haplar "bir gecede yağlardan kurtul" gibi sloganlarla satılmaya çalışılmaktadır. Bunların çoğu gerçek değildir ve sadece para kazanmak için yapılan asılsız reklamlardır. Benim düşüncem her şeyi doğal yollarla yapmak. Bu yüzden kimseye doğal olmayan yolları önermek istemiyorum. Konumuza dönecek olursak aslında zayıflatan yiyecekler diye bir şey yoktur. Tükettiğiniz her şeyin belli bir kalorisi vardır. Hatta söyle anlatmak istiyorum. Örneğin 1. masada 50 kalorilik bir yiyecek 2. masada ise 100 kalorilik bir yiyecek var. Sizin günlük harcadığınız kalori miktarının 75 olduğunu varsayalım.Eğer siz 1. masadaki yiyeceği yerseniz zayıflarsınız fakat 2. masadaki yiyeceği yerseniz fazladan 25 kalori almış olursunuz. Yani zayıflatan besinlerdeki mantık budur.

diyet


Zayıflatan besinler türüne verilebilecek en uygun örnekler sebze ve meyvelerdir. Nedeni ise sizinde bildiğiniz gibi düşük kaloriye sahip olmaları. Örneğin akşamları bol kalorili bol yağlı yemekler yerine meyve ve sebzeleri tercih edebilirsiniz. Zaten diyet ya da zayıflama konusunda dikkat edilecek en önemli vakit akşam vaktidir. Bir çok diyetisyene göre sabahları istediğinizi yiyebilirsiniz öğlenleri biraz daha dikkatli olunmalı fakat akşam saatindeki yiyecekler kesinlikle daha az kalorili yiyeceklerden seçilmelidir. Hele ki saat 20:00 den sonra yemek yemek mi ?  ASLA :) Bol kalorili yemekler yerine meyve ve sebze tercih etmeliyiz. örneğin evde yaptığınız a yemeği 300 kalori iken bu yemeğin yerine tercih edeceğiniz. haşlanmış brokoli 87 kalori. Buradaki örnek günlere ya da haftalara yayıldığında daha büyük farklar meydana gelir. Sadece sebze değil bunun yanında meyveleri de tercih edebilirsiniz. Örneğin yiyecek listenizde çileğe de yer verebilirsiniz. meyve ve sebze tüketimi gerçekten çok önemlidir. Zayıflarken aynı anda vitamin ve minerallerden de geri kalmamış olursunuz. Tüm bunların yanında bu besinlerin sağladığı lif de çok önemlidir. Lifin görevlerinden bahsetmek gerekirse kısaca kabızlığı önler. Bağırsak kanserine engel olur. Kandaki kolesterolü düşürür gibi bir çok yararı mevcuttur.

Tamam bu kadar anlatıyorsun güzel ama biz hep sebze meyve mi yiyeceğiz diyebilirsiniz. Hiçte haksız sayılmasınız. Çünkü hep sebze ve meyveden bahsettim şimdi ise diğer kalorisi düşük besinlere geçelim. Aşağıdaki besinler sadece kalorisi düşük değil aynı zamanda tok tutan yiyeceklerdir. Diyet yapan ağır yemekler tüketmek istemeyen kişilerin işine yarayacağını düşünüyorum.

- Bulgur: Uzun bir zaman dilimince sizi tok tutar.

- Yağsız balık: Burada vurgulanmak istenen nokta yağsız olması. Somon gibi ton balığı gibi yağlı balıklar tercih edilmemeli. Izgarada yada fırında yaparak tüketebilirsiniz.

- Yoğurt: Gerçekten çok önemli bir besin. Kalori oranı çok düşük olmasına rağmen tok tutma özelliği var. Bu yüzden çok fazla tercih edilir.

- Su: Her yazıda suyun önemini anlatmaya çalışıyorum. Zayıflamak isteyenlerin en iyi dostlarından. Yemekten önce içerseniz midenizi şişirerek fazla yemek yemenizi engeller. Bunun yanında bitki çaylarını da tercih edebilirsiniz.

Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Eklemek ya da sormak istediklerinizi aşağıdaki yorum kısmına yazabilirsiniz. Ayrıca hızlı zayıflama yöntemleri yazımı da okumanızı tavsiye ederim.

0 yorum:

Yorum Gönder